Vanaf 1971 tot een paar jaar geleden verzorgde Frans de centrale trainingen bij Trim Apeldoorn. In het begin maandelijks, later 4 tot 6 keer per jaar.
Vanuit zijn professie als sportleraar verzorgde Frans de bijscholing van de trainers van Trim Apeldoorn: nieuwe oefeningen, trainingsvormen, blessurepreventie en oefenen met reanimatie.

Uit één van de Trimtreffers lazen we: Training geven aan trainers van Trim Apeldoorn is een ramp, ze maken overal een puinhoop van. Als ze elkaar kunnen pakken dan zullen ze het niet nalaten. Erg leuk! Steeds weer een heerlijke trainingsavond!

Frans heeft een enorm netwerk van sportmensen in en rond Apeldoorn waardoor we regelmatig bijzondere gastdocenten konden verwelkomen op de centrale trainingen: Leen Pfrommer.

Uit de Trimtreffer van 1991:

  • Eén keer per jaar organiseert Trim in die tijd een bosspel: Voordat het donker werd eerste spelletjes bij B&O, yoghurtvoeren, de yoghurt zat op het plafond.
  • ’s Nachts in het bos richting Hoog Soeren. Dekking! Contactlens kwijt.
  • Groepjes (Frans en Margriet van Melsen, Leen en Coby vd Weerd) verdwaald…
  • Gert Schalen, presteerde het om elke zaterdag een nieuwe, vaak onmogelijke oefening te bedenken.
  • 1e Minimarathon training in 1975, 4 man, Hennie (Huis in ’t Veld), Karel Buitenhuis, Eek de Vries en Frans van Melsen.
  • Minitrainingen in Epe bij Gerrit Maassen. Weer verkeerd gelopen, het pluizenmeertje weer gemist.

Frans bereidde de centrale trainingen altijd goed voor en verzorgde ook een verslag:

1-IMG_0002